Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Navigeer naar

Welke bureaustoel is geschikt bij RSI-klachten?

13 november 2023

RSI-klachten hebben betrekking op je spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek. Door het herhalen van steeds dezelfde beweging, ontstaat er een continue spierspanning op het lichaam. Zeker een slechte werkhouding kan leiden tot deze klachten of deze zelfs verergeren. Daarom is het belangrijk om een geschikte bureaustoel te kiezen als je RSI-klachten ervaart.

Wat betekent RSI?

RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen schouders of de nek. Het is de afkorting voor Repetitive Strain Injury, wat ontstaat door een herhaalde belasting. Doordat je dezelfde beweging herhaalt ontstaat er een continue spierspanning, wat leidt tot spier- en gewrichtsklachten. Bekende RSI-klachten zijn tenniselleboog, muisarm of carpaal tunnelsyndroom.

Ga voor ergonomisch bij RSI-klachten

Zeker met een kantoorbaan waarbij je veel achter een computerscherm zit, is het belangrijk om te zorgen voor een juiste werkhouding. Er zijn veel uitgangspunten waar je op moet letten om klachten te verminderen. Neem dus om te beginnen voldoende pauze tussendoor en wissel af met je houding, maar ga ook eens een stukje lopen tussendoor.

Let bij het instellen van je werkplek goed op de hoogte en afstand van de stoel, bureau en beeldscherm. Probeer je armen en benen in een hoek van 90 graden te houden en zorg voor een verstelbaar bureau en een goed passende bureaustoel. Het zorgen voor een juiste stoel is het belangrijkste uitgangspunt voor het verminderen van klachten.

De beste bureaustoelen bij RSI-klachten

Zeker weten dat je een bureaustoel kiest die goed is voor je lichaam? Dan kies je voor een ergonomische variant. Wij hebben hier de beste bureaustoelen voor bij RSI-klachten op een rijtje gezet:

  • RH Bureaustoelen

Een RH Bureaustoel is altijd een goede keuze. Het merk RH maakt stoelen die geïnspireerd zijn op het menselijk lichaam. Dit betekent dat de stoel zich aanpast aan je lichaam, wat zeer positief is voor de rug, de polsen en de nek. Naast dat de stoelen ergonomisch verantwoord zijn, zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk. De RH stoelen bieden namelijk optimale duurzaamheid, omdat onderdelen los te bestellen en te vervangen zijn. Daarnaast zijn de stoelen bestand tegen hoge belasting en gaan lang mee.

  • NPR-1813 Bureaustoelen

Bureaustoelen met een NPR-1813 normering zijn speciaal gemaakt voor Nederlanders. De stoelen zijn gemaakt op de langere, gemiddelde lengte van Nederlanders. Kies je voor deze stoel? Dan weet je zeker dat je ergonomisch zit!

Advies om lichamelijke klachten te voorkomen

Een juiste inrichting van je werkplek is dus enorm belangrijk. Het variëren van houding, het regelmatig opstaan en op een juiste manier zitten kan RSI-klachten verminderen en zelfs voorkomen. Hier enkele tips om jouw werkplek goed in te richten:

  • Pas je stoel aan je lichaam aan en verander regelmatig van zithouding
  • Maak elke 20 à 30 minuten even tijd om het zitten te onderbreken, recht te staan en te bewegen
  • Stel je rugleuning dynamisch in, zodat deze meebeweegt met je lichaam
  • Zorg voor een juiste hoogte van het bureau en het beeldscherm: de bureautafel moet staan op ellebooghoogte en het scherm op ooghoogte.

Investeer in het welzijn van je lichaam

Wanneer je op zoek bent naar een goede ergonomische bureaustoel, dan ben jij bij Gebruiktebureaustoel.nl aan het juiste adres. Wij bieden gebruikte bureaustoelen aan van verschillende merken en alle stoelen worden netjes schoongemaakt en zijn dus eigenlijk als nieuw. Investeer in een goede stoel, let op je houding en je zult merken dat de klachten zullen verminderen.

Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Development by NEXT LEAD | Gebruiktebureaustoel.nl 2024. Alle rechten voorbehouden.
KVK 74626604 BTW NL859.973.554.B01