Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Navigeer naar

De voordelen van een lendensteun bij bureaustoelen

8 december 2023

Een bureaustoel met lendensteun brengt vele voordelen met zich mee. Zeker wanneer er vaak en lange dagen achter een bureau gewerkt wordt, is het aan te raden om te investeren in een goede bureaustoel. Een lendensteun zorgt voor extra support aan de onderrug, waardoor je onderrug in de juiste positie blijft en de wervelkolom minder wordt belast.

Wat is een lendensteun?

Een lendensteun is een soort kussen om de rug te ondersteunen en is erg belangrijk om rugpijn te voorkomen en comfort te vinden tijdens het werken. Het is een onderdeel van de leuning van een bureaustoel en zorgt ervoor dat je ergonomisch kan werken. Het houdt rekening met de natuurlijke kromming in de wervelkolom wat zorgt voor ondersteuning en een betere zithouding.

Wat is het belang van een lendensteun?

Door lang en in dezelfde houding te zitten, wordt de wervelkolom belast. Dit kan leiden tot hevige pijn welke voornamelijk plaatsvindt in de onderrug. Een lendensteun biedt hierin ondersteuning en zorgt voor ontlasting van de wervelkolom. Zeker bij langdurig zitten zoals bij een kantoorbaan, kan een lendensteun ervoor zorgen dat een slechte houding en pijn wordt voorkomen.

Er zijn natuurlijk nog vele andere ergonomische aspecten waar je rekening mee moet houden bij een goede zithouding, maar een lendensteun is hier een groot onderdeel van.

Ergonomisch verantwoord

Een ergonomische verantwoorde bureaustoel is speciaal ontworpen voor het lichaam en biedt goede ondersteuning en bewegingsvrijheid aan de gebruiker. Het zorgt voor een betere zithouding, voorkomt rug- en nekklachten en kan zelfs de doorbloeding verbeteren. Een lendensteun is een van deze belangrijke ergonomische aspecten en zorgt voor de juiste ondersteuning voor de gebruiker.

Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, zoals een vaste lendensteun, maar ook een verstelbare lendensteun. Deze zijn in hoogte of diepte verstelbaar, of zelfs verstelbaar in beide hoogtes. De laatste heeft de voorkeur, omdat je zo de steun volledig kan aanpassen aan het lichaam. Ook kan de lendensteun zo aangepast worden aan de voorkeuren van de gebruiker. Liever de steun in de holling van de rug? Of juist in de bolling van de rug? Het is afhankelijk per persoon wat als het meest prettigst wordt ervaren.

Wat zijn de voordelen van een lendensteun?

Een lendensteun is dus erg belangrijk omdat het helpt om de onderrug in de juiste positie te houden. Wanneer er zonder lendensteun gezeten wordt, kan de onderrug doorzakken, wat leidt tot rugpijn, nek- en schouderklachten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Zo’n extra steun helpt de onderrug te ondersteunen en te voorkomen dat deze doorzakt. Verder zorgt het voor een natuurlijke lichaamshouding tijdens het zitten, wat algemene klachten door een verkeerde houding verminderd. Met een lendensteun zorg je voor maximaal zitcomfort.

Bestel hier eenvoudig jouw ideale bureaustoel

Naast ergonomie hechten we bij Gebruiktebureaustoel.nl veel waarde aan duurzaamheid. Daarom vind je bij ons ergonomische tweedehands bureaustoelen. In ons assortiment aan ergonomische bureaustoelen vind je een tal aan bureaustoelen met lendensteunen. Bestel eenvoudig jouw ideale bureaustoel online of kom langs bij ons in de showroom en test het uit!

Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Development by NEXT LEAD | Gebruiktebureaustoel.nl 2024. Alle rechten voorbehouden.
KVK 74626604 BTW NL859.973.554.B01