Tips voor de aanschaf van een bureaustoel voor lange mensen

Als je wat langer bent dan gemiddeld, wacht je soms een aantal flinke uitdagingen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om geschikte kleding of schoenen te vinden, maar ook het aanschaffen van een bureaustoel is voor lange mensen zeker niet altijd even gemakkelijk. De standaard bureaustoelen voldoen vaak net aan de juiste afmetingen en jouw wensen op dit gebied. Een goede reden voor ons om hieronder een aantal tips voor de aanschaf van een bureaustoel voor lange mensen met je te delen.

Bureaustoel met langere gasveren

De zithoogte is van groot belang om een goede zithouding aan te kunnen nemen. De beste zithouding wordt aangenomen als de boven- en onderbenen een hoek van 90 graden met elkaar kunnen aanhouden. Om dit te kunnen realiseren moet de hoogte kunnen worden ingesteld. De meeste bureaustoelen hebben een hoogteverstelling van 40 t/m 52 cm. Dit is vaak niet voldoende als je wat langer bent. In dit geval kun je het beste kiezen voor een bureaustoel met gasveren. Vooral met langere gasveren kan de zithoogte tot wel 66 cm verhoogd worden.

De ideale zithoogte en diepte voor langere- of zwaardere mensen

De gemiddelde bureaustoel heeft een verstelbare zitdiepte van 40 t/m 45 cm en een zitbreedte van 48 cm. Dit is voor langere- of zwaardere mensen niet toereikend om een optimale zithouding aan te nemen. Behoor jij tot deze categorie? Dan zit je veel prettiger op een bureaustoel met een zitdieptes van 43 t/m 50 cm en een zitbreedte oplopend tot 56 cm.

Hoogte rugleuning van een bureaustoel voor lange mensen

De misschien wel belangrijkste tip die we aan lange mensen die op zoek zijn naar een geschikte bureaustoel kunnen geven, is dat zij kijken naar de hoogte van de rugleuning. Het vinden naar een goede ondersteuning voor de rug vormt voor veel lange mensen een groot struikelblok. De standaard rugleuningen bieden in de meeste gevallen lang niet voldoende ondersteuning. Vooral de onderrug heeft vaak meer ondersteuning nodig. Lange mensen doen er dan verstandig aan om te kiezen voor een bureaustoel met een verstelbare rugleuning. Je kunt bij ons onder andere terecht voor bureaustoelen die speciaal zijn ontwikkeld voor lange mensen. Deze bureaustoelen zijn vaak voorzien van rugleuningen tussen de 60 en 79 cm. Daarbij kunnen ook de armleuning op de gewenste hoogte worden vastgezet. 

Interesse in een extra hoge bureaustoel?

Ontdek gerust in onze webshop welke bureaustoelen voor jou in aanmerking komen als je wat langer dan gemiddeld bent. Heb je interesse in persoonlijk advies over ons aanbod? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag verder bij het maken van je keuze.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.