Hoe krijg je stift uit een bureaustoel?

Net een nieuwe bureaustoel gekocht en per ongeluk een vlek gemaakt met een stift? Of zijn uw (klein)kinderen creatief bezig geweest en staat er nu een kunstwerk op uw stoel? Enorm vervelend. De vlekken wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk uit hebben, maar hoe doet u dat? Wij geven u graag wat tips!

Wat voor soort stiftvlekken?

Voordat u overgaat op het schoonmaakwerk is het belangrijk om te weten met wat voor soort stift er een vlek is gemaakt. Er zijn twee soorten inktvlekken: wateroplosbare vlekken en inktvlekken die niet wateroplosbaar zijn. Wateroplosbare inktvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met water en zeep. Niet wateroplosbare inktvlekken daarentegen zijn moeilijker te verwijderen en vereisen vaak speciale schoonmaakproducten.

Wanneer u stiftvlekken op uw bureaustoel hebt, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Als u wacht tot ze drogen, zullen ze moeilijker te verwijderen zijn. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u stiftvlekken uit uw bureaustoel kunt krijgen.

Stiftvlekken uit de bureaustoel verwijderen

Tijdens het verwijderen van de stift adviseren we u niet meteen te wrijven. Dit maakt de vlek alleen maar groter en moeilijker uit te krijgen. Neem in plaats daarvan een doekje en druk de vlek zachtjes uit. Als de vlek dan nog niet weg is, kunt u wat zeep in water oplossen en dit met een doekje over de vlek wrijven. Wrijf wel voorzichtig, want te hard wrijven kan ervoor zorgen dat de stof van uw bureaustoel beschadigd raakt.

Reinigen met azijn

Een van de eerste dingen die u kunt proberen, is uw stoel reinigen met azijn. Azijn is een relatief mild zuur dat kan helpen de vlek te verwijderen, maar wat uw meubel niet beschadigt. Als u klaar bent met de azijn, adviseren we om de plek nog even goed schoon te maken met water zodat alle azijn uit de stof verdwijnt.  

Vlekkenreiniger gebruiken

Als laatste kunt u een vlekkenreiniger gebruiken. Dit is vaak het meest effectief, maar u moet wel opletten dat u een vlekkenreiniger gebruikt die geschikt is voor het soort stof waarvan uw bureaustoel is gemaakt. Lees voor gebruik altijd even de gebruiksaanwijzing van uw vlekkenreiniger door. Zo weet u zeker dat u het juiste middel gebruikt.

Twijfelt u of wilt u zeker weten dat u de correcte schoonmaakproducten gebruikt? Neem  dan gerust contact op met de fabrikant van uw bureaustoel. Zij kunnen u adviseren welke vlekkenreiniger het beste is voor uw bureaustoel.

Schakel professionele hulp in

Als deze tips niet werken, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij weten precies welke middelen geschikt zijn voor uw bureaustoel en kunnen de vlekken professioneel verwijderen. Ook geven we u graag advies over de juiste manier om de bureaustoel schoon te houden. Bij Gebruiktebureaustoel reinigen we onze ingekochte producten ook altijd grondig. We hebben uitgebreide kennis en de faciliteiten om uw bureaustoel weer te laten stralen.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.