Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Gratis bezorging in NL
Niet goed, geld terug garantie
4 jaar garantie
Navigeer naar

Bureaustoel met of zonder armleuning?

24 oktober 2022
Een bureaustoel is niet alleen maar een stoel. Er zijn allerlei soorten en maten. Een belangrijk onderdeel van de bureaustoel is de armleuning. Deze is er in verschillende soorten en maten. Maar waarom is de armleuning zo belangrijk? En waar moet je op letten bij het kiezen van een bureaustoel met of zonder armleuning?

Wanneer kiezen voor bureaustoelen met armleuning?

Een bureaustoel met armleuning geeft je meer steun en comfort dan een stoel zonder armleuning. Je kunt onderarmen rusten op de armleuningen en je rug en schouders ontspannen. Dit is erg prettig wanneer je veel tijd achter een computer doorbrengt. De armleuningen helpen ook om je houding te verbeteren.

Let wel op dat de armleuningen niet te breed of te hoog zijn. Dit kan ongemakkelijk zijn en ervoor zorgen dat je houding verslechtert in plaats van verbetert. Kies dus altijd voor een bureaustoel met verstelbare armleuningen, zodat je ze naar eigen wens kunt instellen.

Bureaustoelen zonder armleuning

Bureaustoelen zonder armleuning lijken misschien minder comfortabel, maar voor sommige mensen zijn ze dat juist wel. Als je vaak verplaatst bent tijdens het werken, bijvoorbeeld omdat je veel moet telefoneren of lopen, dan kan een bureaustoel zonder armleuning fijn zijn. Ook als je klein van stuk bent, kan een stoel zonder armleuning beter uitkomen. Kies in dat geval wel voor een stoel met goede rug- en neksteun, om zo toch optimaal comfort te hebben.

Armleuningen en de Arbo-wetgeving

In Nederland is de Arbo-wetgeving van toepassing op bureaustoelen, of ze nu met of zonder armleuning zijn. Deze wet regelt de minimale eisen waaraan een bureaustoel moet voldoen om aan te kunnen worden gebruikt in het bedrijfsleven. Zo moet de stoel minimaal voldoen aan de volgende criteria:
  • De stoel moet verstelbaar zijn in hoogte
  • De rugsteun moet verstelbaar zijn in hoogte en breedte
  • De stoel moet over wielen beschikken
  • Er moet sprake zijn van draagkracht, dus het gewicht dat de stoel aankan moet aangegeven worden door de fabrikant
  • De stoel moet over antislipvoetjes beschikken

Als je op zoek bent naar een bureaustoel met of zonder armleuning, let dan goed op of deze aan de Arbo-wetgeving voldoet. Zo weet je dat je veilig en comfortabel kunt werken.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over tweedehands bureaustoelen en welke hiervan het beste is voor jou? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Stuur een mailtje naar: info@jetchair.nl. We adviseren je graag.
Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Development by NEXT LEAD | Gebruiktebureaustoel.nl 2024. Alle rechten voorbehouden.
KVK 74626604 BTW NL859.973.554.B01