Welke bureaustoelen zijn ergonomisch verantwoord?

Als je veel achter je bureau zit en waarde hecht aan je gezondheid, kies je uiteraard voor een bureaustoel, die ergonomisch verantwoord is. Je wilt toch immers blijvende gezondheidsklachten voorkomen. Weet jij welke bureaustoelen ergonomisch verantwoord zijn? Het is goed om je hier even in te verdiepen om een juiste keuze te kunnen maken. We helpen je hier een handje bij en laten je ook zien dat je hiervoor niet zoveel geld kwijt zult zijn als je in eerste instantie zult denken. Ga er maar eens goed voor zitten!

Door aandacht te besteden aan een ergonomisch verantwoorde zithouding kun je veel klachten voorkomen. In dit geval heeft dit voornamelijk betrekking op rugklachten, maar dit ongemak kan uitstralen naar de schouders, de nek en het hoofd.    

 

Goed zitten in ergonomisch verantwoorde bureaustoelen

Een goede ergonomische zithouding heeft betrekking op veel factoren. Hierbij kun je denken aan de zithoogte en zitdiepte, de hoogte en kantelkracht van de rugleuning en de beschikbaarheid en hoogte van de armleuningen. Bureaustoelen zijn ergonomisch verantwoord als je deze factoren goed kunt instellen.

Je moet op een volledig ontspannen manier op een bureaustoel kunnen zitten. Je rug, lendenen en je bekken moeten goede ondersteuning krijgen. Daarnaast moeten je benen een rechte hoek kunnen maken als ze op de grond staan en je armen een rechte hoek kunnen maken als je handen op tafel rusten. Daarnaast is het ook van belang dat er gekozen wordt voor ademende bekleding om het zitcomfort te verhogen.

 

Ergonomisch verantwoorde bureaustoel duur?

Je zou zeggen dat, als je zo’n uitgebreid eisenpakket hebt zoals hierboven is beschreven, een ergonomisch verantwoorde bureaustoel erg duur zal zijn. Dit is zeker niet het geval als je Jetchair hebt ontdekt. Wij kopen gebruikte bureaustoelen (die maximaal een paar jaar oud zijn) op van bedrijven. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun bureaustoelen met regelmaat te vervangen, ondanks dat deze nog in uitstekende staat zijn.

We kunnen de meest geavanceerde bureaustoelen (die uiteraard ergonomisch verantwoord zijn) aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. In veel gevallen kun je deze bureaustoelen voor slechts 20% van de nieuwprijs aanschaffen, ook veel bureaustoelen van de bekende A-merken. Hoewel een goede gezondheid natuurlijk onbetaalbaar is, is dit prijsvoordeel natuurlijk wel erg interessant!

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.