Welke bureaustoel bij nekklachten?

Wanneer je veel of regelmatig last van je nek krijgt na een dag op het kantoor, ga je na verloop van tijd de negatieve gevolgen van deze klachten ondervinden. Je slaapt slechter, je productiviteit zakt weg en je raakt sneller geïrriteerd. De klachten komen vaak voort uit het aannemen van een verkeerde zithouding achter het bureau. Een goede bureaustoel die ook goed op jouw lichaam is afgesteld maakt een groot verschil. Waar een bureaustoel bij nekklachten aan moet voldoen en hoe je deze klachten kunt voorkomen, hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

Gebruik een afstelbare stoel

De gemiddelde kantoormedewerker zit toch al snel zeven uur per dag achter zijn of haar bureau te werken. Je neemt dan een houding aan die je lekker vindt zitten, zonder de gevolgen op lange termijn in ogenschouw te nemen. Maar dat is nu precies de wereld op zijn kop. Je zou juist eerst een goede houding aan moeten nemen die ervoor zorgt dat je geen klachten krijgt en dan zal deze natuurlijke houding vanzelf wennen. Een stoel met veel afstelmogelijkheden is dan een geschikte keuze. Ieder mens, en dus ieder lichaam, is anders en een bureaustoelfabrikant kan hier onmogelijk rekening mee houden. Om deze reden worden veel stoelen op de markt gebracht die het mogelijk maken om de stoel aan jouw lichaam aan te passen. Maak hier dan ook absoluut gebruik van.

Vorm en materiaal

De vorm van een stoel is vaak tot beperkte mate aan te passen met de bovengenoemde afstelmogelijkheden. De vorm van het zitvlak, de rugleuning en de armleuningen staan vaak vast en het is per persoon afhankelijk welke vorm geschikt is voor jouw lichaam. Wees kieskeurig en kritisch bij het kiezen van een nieuwe bureaustoel. Ook de materiaalkeuze speelt een rol bij de ontwikkeling van nekklachten, kies voor een comfortabel materiaal zoals leer of een kwalitatieve kunstleren variant of een gestoffeerde stoel die genoeg steun biedt.

Prijs en kwaliteit

Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt zeker bij het kopen van een bureaustoel. Want jij bent uiteindelijk degene die de prijs zal betalen als een stoel niet goed blijkt. Het is dus aan te raden om te investeren in een kwalitatieve stoel en te denken aan de lange termijn. Bekijk ons assortiment tweedehands bureaustoelen voor de beste bureaustoelen bij nekklachten.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.