Wat zijn de voordelen van een vergaderstoel?

Iedereen die regelmatig aan de vergadertafel zit weet hoe belangrijk het is om op een comfortabele vergaderstoel plaats te kunnen nemen. Zeker bij langere sessies is een goede vergaderstoel van groot belang. Maar niet alle vergaderstoelen zijn hetzelfde en een goede vergaderstoel is dan ook niet zomaar te beschrijven. Dit hangt namelijk sterk af van jouw eisen, de situatie waarin je de stoelen gaat gebruiken en de stijl die goed bij jouw vergaderruimte past. Welke voordelen een vergaderstoel heeft, wordt dan ook grotendeels bepaald door het soort vergaderstoel dat je uiteindelijk kiest. Om je hierbij te helpen, geven we je enkele tips en houvast om de juiste vergaderstoel voor jouw bedrijf te kopen.

Wat kenmerkt een goede vergaderstoel?

Wat een goede vergaderstoel is en waaraan je deze kunt herkennen, is voor een groot deel een kwestie van smaak. Maar er zijn uiteraard ook objectieve punten te benoemen die bepaalde voordelen met zich meebrengen. Wat je van iedere vergaderstoel mag verwachten, ongeacht het model dat je aanschaft, is dat deze voldoende stevigheid biedt. Omdat vergaderstoelen door meerdere medewerkers gebruikt worden, moet deze in staat zijn om zowel lichte en kleine personen als mensen met een forser postuur comfort te bieden. Premium materialen, zoals staal en aluminium zijn wat dat betreft een groot voordeel. Vergaderstoelen met kunststof onderdelen zijn niet per definitie slecht, maar de duurzaamheid van deze stoelen is doorgaans minder dan die van vergaderstoelen van betere kwaliteit. Wil je lang van je nieuwe vergaderstoelen genieten? Let er dan op dat je vergaderstoelen van deugdelijk materiaal is. Goedkopere stoffering zal ook eerder slijten dan premium bekleding zoals leer, kunstleer en stoffen als alcantara.

Voordelen van een vergaderstoel

Bij het kopen van een vergaderstoel voor jouw vergaderruimte wil je het beste van het beste. Maar de verschillen tussen vergaderstoelen zijn niet altijd een kwestie van: wat is beter?, maar eerder: wat is beter voor jouw situatie? Neem nu het onderstel van een vergaderstoel. Wil je een vaste stoel met vier poten of een slede-model? Of heb je liever een flexibele vergaderstoel die kan draaien of waar wieltjes onder zitten. Het voordeel van de laatste categorie spreekt voor zich, maar wat zijn de voordelen van een 4-poots vergaderstoel ten opzichte van een slede-model? Een slede-model wordt als comfortabeler ervaren, omdat de stoel enigszins meegeeft. Voldoende om lekker te zitten, maar niet te veel, zodat ook de stevigheid en ondersteuning gewaarborgd blijft. Bij een 4-poots model zit je steviger, maar minder comfortabel. Een voordeel van dit soort vergaderstoelen is dat ze meestal stapelbaar zijn. Handig als je op regelmatige basis meer of minder stoelen moet aanschuiven.

Kies een stoel die bij jou past

Naast de eerder besproken soorten vergaderstoelen zijn er uiteraard veel meer variaties. Welk model het meest geschikt is voor jou, hangt van jou en je werkplek af. Wil je graag veel instelmogelijkheden of ben je meer te porren voor een vast model met minimalistisch design. Bekijk eens het aanbod aan vergaderstoelen op onze website en kies het model dat jou het meeste aanspreekt. Voor vragen kun je uiteraard altijd contact opnemen. We helpen je graag bij het kiezen van een passend model.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.