Wanneer is een stoel aan vervanging toe?

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de zelfde stoel, en dat voor vele jaren achter elkaar, merk je niet of nauwelijks dat de stoel slijt. De weerstand wordt wat minder, het instellen gaat hooguit een klein beetje stroever dan dat het eerst ging en de bekleding gaat er op achteruit. Wanneer je eens goed naar de bekleding kijkt, zie je meestal pas hoeveel je stoel te verduren heeft gehad. Wanneer je net nieuwe bureaustoelen gekocht hebt, hoef je je voorlopig nergens zorgen over te maken. Heb je jouw stoelen al langer dan vijf jaar? Dan is het je mogelijk al opgevallen dat je stoel niet het eeuwige leven heeft. Maar wanneer moet je een stoel echt vervangen?

Je stoel vervangen: is het echt nodig?

Laten we voorop stellen: wanneer onderdelen van je stoel afbreken en ducttape het geheel enigszins bijeen moet houden, is je stoel aan vervanging toe. Waarschijnlijk was je stoel een tijdje geleden zelfs al een vervanging toe en ben jij gewoon niet het type dat snel iets weggooit. In principe kan een stoel echt wel wat slijtage hebben. Wil je de stoelen op kantoor graag vervangen, omdat de uitstraling niet strookt met de rest van je kantoor? Dan is het vervangen van de stoel vanuit technisch oogpunt echter niet echt nodig. Toch snappen we heel goed dat je het toch nodig acht om deze stoelen te vervangen.

Hoe herken je een stoel die vervangen moet worden?

Een belangrijke eigenschap van een stoel is comfort. Wanneer de zitting slijt, neemt de weerstand van je stoel significant af. Je kunt dan wel denken dat dit geen probleem is, maar dat is het wel degelijk. Als een stoel geen weerstand en dus comfort kan bieden, loop je het risico op lichamelijke klachten. Dit zijn klachten die je niet direct ervaart, maar die langzaam in je lichaam sluipen. Je merkt er niets van, totdat het eigenlijk te laat is. Controleer de stoelen daarom regelmatig op een aantal punten. Zijn de rug- en armleuning nog steeds stevig genoeg? Veert de zitting nog terug, of is deze alle weerstand kwijt?

Je stoel nieuw leven inblazen

Wanneer je tot de conclusie komt dat je stoel aan vervanging toe is, hoef je nog niet meteen naar de milieustraat te rijden met een aanhangwagen vol bureaustoelen. Gebruiktebureaustoel.nl neemt tweedehands bureaustoelen over om deze een nieuw leven in te blazen. Zijn de stoelen technisch in goede staat, maar is enkel de zitting of een deel van de bekleding aan vervanging toe? Dan zorgen wij ervoor dat de stoel opnieuw bekleed wordt en controleren de stoel om vast te stellen of deze aan onze hoge eisen voldoet.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.