Waar let ik op bij het kopen van een vergaderstoel?

Breng je veel tijd door aan de vergadertafel en zit je niet lekker op de vergaderstoelen op het kantoor? Dan is het mogelijk een goed idee om te investeren in een nieuwe vergaderstoel die wel volgens wens is. Veel bedrijven ontvangen gasten of klanten in een vergaderruimte, dan is het belang van goede vergaderstoelen zelfs nog prominenter. Je wilt immers niet dat een gast of klant oncomfortabel aan een bespreking begint. Kan iedere stoel dienen als vergaderstoel en zijn er kenmerken die een stoel ongeschikt maken als vergaderstoel?

De zithouding

Het belangrijkste van iedere stoel is de zithouding. Design telt mee, want het oog wilt ook wat, maar zou altijd onderschikt moeten zijn aan comfort. Wanneer je niet lekker zit of wanneer je klachten krijgt door een slechte zithouding, is een mooie stoel niets meer waard. Probeer een stoel dus altijd kritisch uit en ruil deze in voor een ander model als de zithouding niet bevalt. Stoelen die gebruikt worden aan de vergadertafel zijn doorgaans niet af te stellen, omdat er vaak verschillende mensen voor een korte tijd gebruik van maken. Let hier dus op bij het kopen van een bureaustoel, deze moet geschikt zijn voor ieder lichaamstype.

Absolute afknapper

Veel vergaderstoelen zijn voorzien van armleuningen. Over het algemeen worden deze ook zeer gewaardeerd door de gebruikers, omdat je tijdens een vergadering niet op dezelfde manier aan tafel zit als achter een computer. Kies je voor een stoel met armleuning, let er dan wel op dat deze onder de tafel past. Het ziet er slordig uit en is vervelend voor iemand die dicht aan de vergadertafel wilt schuiven. Een andere afknapper is een stoel die ongewenste geluiden produceert. Tijdens een vergadering bewegen mensen vaak veel, ze drukken zich uit met armgebaren en ze staan op om een presentatie te geven of draaien zich om naar de andere kant van de tafel. Wanneer een stoel geluid maakt, kan dit enorm gaan irriteren.

Houd rekening met iedereen

Een vergaderstoel is, in tegenstelling tot een bureaustoel, voor iedereen. Waar de meeste werknemers hun eigen plekje en dus eigen stoel hebben, is dit anders in de vergaderruimte. Hier komen en gaan mensen en zit je iedere keer weer op een andere stoel. Let er bij het kopen van een vergaderstoel dus op dat ook de langste en de kleinste medewerker van het kantoor op de stoel moeten kunnen zitten. Bekijk ons assortiment met tweedehands vergaderstoelen.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.