Hoe onderhoud ik mijn bureaustoel?

Als je een bureaustoel aangeschaft heeft, wil je daar zuinig mee omgaan. Maar hoe zorg je ervoor dat een bureaustoel goed onderhouden blijft, zodat je er lang plezier van kunt hebben? Lees hier alles wat je moet weten over het onderhouden van een bureaustoel.

 

Waar moet je op letten bij het onderhouden van een bureaustoel?

Wanneer je begint met het spuiten van een luchtverfrissers en met een natte spons over je bureaustoel gaat wrijven, is het handig om bij het een en ander stil te staan. Het is namelijk heel belangrijk om te weten welke materialen in jouw bureaustoel zijn verwerkt. Niet alle materialen reageren bijvoorbeeld even goed op vocht, dus zoek uit van welk materiaal jouw stoel gemaakt is voordat je aan het onderhoud begint. Sommige materialen zijn onderhoudsarm, zoals stoelen van polymeer. Als dit materiaal vies wordt, kun je er zonder zorgen een doekje overheen halen.

 

Wanneer moet je een bureaustoel dan wel regelmatig onderhouden?

Heb je een lederen bureaustoel of eentje met microvezel stoffering? Dan doe je er goed mee om deze regelmatig te onderhouden. Gebruik een speciale lederbeschermer voor je leren stoel. Deze zijn online beschikbaar en worden gebruikt om het leer in topconditie te houden. Verzorgd leer kan namelijk meer hebben. Ook voor kunstleer zijn dergelijke middeltjes te verkrijgen, al is dit materiaal niet-waterdoorlatend en dus beter bestand tegen vlekken.

 

Een geschikte bureaustoel vinden

Stoelen uit het assortiment van gebruiktebureaustoel.nl worden altijd eerst uitvoerig gecontroleerd op schade en vervuiling. Wanneer een stoel niet in goede conditie is, zal deze eerst worden aangepakt en eventueel voorzien van nieuwe bekleding. Zo kun je er zeker van zijn dat de bureaustoelen die je hier vindt, in goede staat zijn. Volg de tips uit deze FAQ en dan kan je nog geen lange tijd van je bureaustoel genieten.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.