Niet goed, geld terug garantie
Gratis bezorgen in NL
Niet goed, geld terug garantie
Gratis bezorgen in NL
Navigeer naar

Hoe kan je een kassastoel afstellen?


Als caissière breng je een groot deel van je werktijd door op een kassastoel. Hier begroet jij de klant, scan je zijn of haar producten, regel je de betaling en bedank je de klant voor zijn bezoek aan jouw winkel. Hoewel het sociale contact de caissières goed doet, is het langdurig zitten op de kassastoel niet erg bevorderlijk voor je gezondheid. Erger wordt het nog, wanneer je kassastoel niet goed is afgesteld en je daardoor klachten ervaart. Denk hierbij aan een kassastoel die te laag is afgesteld, een rugleuning heeft die te ver naar voren is gekanteld of een zitvlak dat te groot is waardoor deze tegen je knieholte drukt. Aan je fysieke kenmerken kun je niks veranderen, maar een goede kassastoel laat zich wel afstellen. Maar hoe kun je een kassastoel afstellen?


Bij het afstellen van een kassastoel ben je beperkt tot de instelmogelijkheden die de stoel heeft. Helaas zien we nog te vaak dat deze stoelen niet of niet voldoende flexibel zijn om caissières met verschillende lichaamtypes te ondersteunen. Wij adviseren daarom altijd om een kassastoel aan te schaffen met minimaal de volgende mogelijkheden:  • Aanpassen van zithoogte

  • Aanpassen van de hoek van de rugleuning

  • Verstelbare armleuning


Met deze instelmogelijkheden heb je voldoende flexibiliteit om de stoel naar jouw wens aan te passen. Om te voorkomen dat je op lange termijn klachten ervaart, kun je het beste de volgende vuistregels aanhouden:  • Stel de zithoogte zo in dat je knieën in een hoek van 90 graden komen te staan.

  • Stel de armleuning zo in dat je onderarm in een hoek van 90 graden komt te staan ten opzichte van je bovenarm.

  • Een goede kassastoel heeft een verstelbare lendensteun. Zorg ervoor dat deze aansluit op de natuurlijke kromming van je rug. Deze kromming zit onderin de rug.


Ben je op zoek naar een goede kassastoel die je zelf kunt afstellen? Kijk dan eens verder op de website van Jetchair. Je vindt hier verschillende tweedehands kassastoelen die met de grootste zorg zijn opgeknapt. Na een controle op meer dan honderd punten en het uitgebreid reinigen van de vergaderstoelen die we inkopen, verkopen we deze door tegen de scherpste prijzen.


Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Gratis bezorgen in NL
4 jaar garantie
Niet goed? Geld terug!
Duurzame oplossing
Development by NEXT LEAD | Gebruiktebureaustoel.nl 2023. Alle rechten voorbehouden.
KVK 74626604 BTW NL859.973.554.B01