Welke bureaustoel koop ik bij rugklachten?

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij werknemers die veel achter hun bureau zitten. Een kantoormedewerker zit nagenoeg de hele dag, waardoor het hele lichaam verstijft. De kans op een verrekking neemt hierdoor toe. Veel kantoormedewerkers komen alleen uit hun stoel voor een korte pauze, waarin ze alleen maar meer gaan zitten. Het maken van een dagelijkse wandeling kan al een hoop schelen, maar het zal niet altijd voldoende zijn. Een goede bureaustoel zorgt voor voldoende ondersteuning, zodat jij ten alle tijden een goede zithouding aanhoudt.

 

De voordelen van een goede bureaustoel bij rugklachten

Veel rugklachten komen voort uit een verkeerde zithouding. Wanneer een medewerker vijf dagen per week, ruim 7 of zelfs 8 uur per dag, stilzit, gaan bepaalde spieren, pezen en gewrichten irriteren. Welke lichaamsdelen zeer gaan doen, is afhankelijk van je exacte houding. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je een perfecte houding aan kunt nemen, zonder dat dit onnatuurlijk of vervelend voelt. Zit je in een goede houding, maar zit je niet comfortabel? Dan zal je snel verkeerd gaan zitten, omdat dit lekkerder zit. Een bureaustoel bij rugklachten moet daarom niet alleen ondersteuning bieden, ook comfort is heel belangrijk.

 

Wat kun je zelf doen?

Het kopen van een ergonomische bureaustoel is slechts een stap in het proces naar een klachtenvrij lichaam. Het is wel een hele belangrijke stap, dus zorg ervoor dat je op het volgende punt let bij het kiezen van je nieuwe bureaustoel. Heeft de stoel veel verstelmogelijkheden? Dat is een belangrijke eis voor een goede bureaustoel bij rugklachten. Hoe meer je kunt verstellen, hoe beter de stoel op jouw lichaam kan worden afgesteld. Een stoel die perfect op jouw lichaam is afgesteld, biedt de juiste steun op de juiste plekken. Een verschil van een paar centimeter kan al een vervelende klacht veroorzaken. Het is daarom belangrijk om het afstellen serieus te nemen. Ga hier niet snel doorheen en stel ieder deel van de stoel af volgens de meegeleverde handleiding. Het kan best zijn dat je de stoel gedurende de eerste weken meerdere malen moet aanpassen, omdat deze toch niet helemaal goed is afgesteld. Dat is niet erg, het is zelden het geval dat het afstellen van een bureaustoel in een keer slaagt.

 

Wat zijn de gevolgen van rugklachten?

Rugklachten hebben een negatief effect op je productiviteit, je fysieke gesteldheid en je mentale gesteldheid. Een rugpijn leidt tot been- of nekklachten. Je wordt chagrijnig of hebt geen zin om te gaan sporten, waardoor de klachten alleen maar verergeren. Ondertussen kun je je niet concentreren op het werk, waardoor je uiteindelijk ook geen resultaten haalt. Is je huidige bureaustoel niet geschikt voor jouw lichaam? Kaart dit dan direct aan bij je leidinggevende. Laat dit probleem niet groter worden dan dat het is.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.