Duurzame werkwijze

Bedrijven en instellingen kopen vaak om de zoveel jaar nieuwe kantoorstoelen, terwijl echt niet alle stoelen “versleten” zijn. Fiscaal mogen deze stoelen binnen 5 jaar afgeschreven worden (soms zelfs sneller), terwijl kwaliteit kantoorstoelen vaak 10 jaar of nog veel langer mee kunnen. Zeker als ze tussendoor gereviseerd worden en/of her-gestoffeerd, kunnen bureaustoelen weer 5 tot 10 jaar prima dienst doen!

Hét specialisme van Jetchair is om te herkennen welke merken en modellen veel gevraagde kantoorstoeltypen zijn en hoe deze weer als nieuw te krijgen zijn. Deze modellen kopen wij dan in grote series op, ruilen wij in of betrekken wij uit faillissementen. Ook kopen wij showroommodellen op bij kantoorinrichters en fabrikanten. Deze stoelen zijn dan vaak (zo goed als) nieuw!

Herstofferen doen we op de originele stoffeerwijze, precies zoals die van de fabrikant. Dus ook met de eventuele dubbele stiknaden langs de zit- en rugkussens en dergelijke. Hiervoor werkt Jetchair intensief samen met grote stoffeercentrales, die vaak ook werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De zit- en rugkussens worden bij Jetchair in Geldrop van de stoelen gehaald. Op deze manier kunnen losse kussens zo met honderden tegelijk gebracht en gehaald worden naar de stoffeercentrales, zonder dat de complete stoelen verplaatst hoeven worden! Hierdoor realiseren we een veel lagere CO2-uitstoot bij het transport, in tegenstelling tot die van veel van onze collega’s.

Van de veel voorkomende stoelen merken en typen heeft Jetchair zelfs de zit- en rugkussens op voorraad liggen, in het zwart gestoffeerd. Krijgen we zulke types binnen, dan maken we de stoel dus in een handomdraai weer als nieuw. Benieuwd hoe we dat doen? Kijk dan eens naar het filmpje en ontdek hoe een en ander in zijn werk gaat.

Over Jetchair - Gebruiktebureaustoel

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige projectmeubelstoffen, welke brandvertragend zijn en een hoge slijtvastheid hebben (van 100.000 toeren Martindale of meer). Vaak is de nieuwe bekleding die wij toepassen op een gebruikte kantoorstoel zelfs beter dan je elders krijgt als je een compleet nieuwe stoel aanschaft. Alles voor een zo duurzaam mogelijke kantoorstoel die weer vele jaren mee gaat. Daar staan we voor bij Jetchair!

 

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.