Krasvrije wielen voor je (thuis)kantoor

Als je net zoals vele anderen thuis aan het werk bent, is het belangrijk om een comfortabele en efficiënte werkplek in te richten. Een van de dingen waar je misschien niet aan gedacht hebt, is het kiezen van een bureaustoel met de juiste wielen. Wielen die geschikt zijn voor de betreffende ondervloer in je (thuis)kantoor. Het verkeerde type wiel kan krassen en deukjes maken in je vloer die moeilijk te herstellen zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig krasvrije wielen die ervoor zorgen dat je bureaustoel soepel kan bewegen zonder de vloer te beschadigen.

Harde wielen voor zachte vloer

Als je thuis een bureaustoel gebruikt op een zachte vloer zoals vloerbedekking of tapijt, is het belangrijk om harde wielen te gebruiken. Harde wielen kunnen namelijk makkelijker over dit zachte materiaal rijden, zonder je vloerbedekking te beschadigen.

De wielen glijden soepel over de vloer, waardoor je minder kracht hoeft uit te oefenen om je stoel te bewegen. Dit is niet alleen fijner voor je rug, maar ook beter voor de levensduur van je stoel.

Zachte wielen voor harde vloer

Als je thuis een bureaustoel gebruikt op een harde vloer zoals hout of tegels, is het belangrijk om zachtere wielen te gebruiken. Zachte wielen hebben een speciale rand van zachter plastic om het wiel heen die de vloer beschermt tegen krassen en schaven.

Dit materiaal is niet echt “zacht”, je kunt het niet indrukken. Het is echter iets breder en geeft iets meer mee als je erop beweegt. Dit voorkomt permanente schade aan vloeren van een hard materiaal zoals laminaat, beton of parket.

Voordelen van krasvrije wielen

- Natuurlijk is het grootste voordeel hiervoor al genoemd: je wilt je mooie vloer niet beschadigen!

- Ook heb je geen beperkte ruimte waarin je kan rondrijden met je bureaustoel zoals wel het geval is wanneer je een vloermat neerlegt ter bescherming.

- Krassende geluiden worden voorkomen: Krasvrije wielen glijden stil over de vloer, waardoor er geen irriterende geluiden meer worden gemaakt door je stoel. Dit is ideaal als je thuis met baby’s of ouderen woont die snel gestoord worden door harde geluiden.

- Je stoel gaat langer mee: Doordat krasvrije wielen soepel over de vloer glijden, gaan ze langer mee dan normale wielen. Dit is omdat er minder weerstand is tussen de stoel en de vloer, waardoor er minder slijtage optreedt aan de wielen en wiellagers.

- Minder kans op pijnklachten: Als je regelmatig last hebt van rug- of nekklachten, kan het verstandig zijn om over te stappen op krasvrije wielen. Doordat er minder weerstand is tussen de stoel en de vloer, hoeft er minder kracht uitgeoefend te worden om de stoel te verplaatsen. Dit kan helpen om rug- of nekklachten te voorkomen of verminderen.

Meer informatie nodig?

Heb je nog vragen aan de hand van deze blog? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. Hier leggen we nogmaals beknopt uit wanneer je voor harde of zachte wielen moet kiezen. Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.