Herstofferen van kantoorstoelen: Geef je bureaustoel een tweede leven!

Wist je dat een bureaustoel vaak veel langer meegaat dan je denkt? Ga maar eens na wanneer je begint te overwegen om je kantoorstoel te vervangen. In de meeste gevallen is dat als de zitting vies wordt of versleten begint te raken. Met het herstofferen van kantoorstoelen geef je jouw bureaustoel echter een tweede leven! Je leest er in dit artikel alles over.

Wanneer een bureaustoel laten herstofferen?

Als je een bureaustoel laat herstofferen, laat je de bekleding en/of de vulling vervangen. Op het moment dat er vlekken in de bekleding zijn ontstaan die je er niet meer uitkrijgt, is dit zeker een overweging waard. Je kantoorstoel heeft dan niet meer de gewenste uitstraling en echt hygiënisch is het uiteraard ook niet. Een andere goede reden om een bureaustoel te laten herstofferen is als de zitting versleten is. In veel gevallen zien we dat "bij de oksel van de knie" de meeste slijtage plaatsvindt en dat de stof daar doorslijt. De zitting van de stoel is het meest slijtagegevoelige onderdeel van de stoel. In de meeste gevallen is de bureaustoel technisch nog prima in orde en kan deze nog jaren meegaan. Het zou dan zelfs zonde zijn om je bureaustoel om deze reden te vervangen. Door het herstofferen van kantoorstoelen geef je bureaustoelen een tweede leven. 

Waarom herstoffering van je bureaustoel een prima alternatief is van een nieuwe kopen  

Er zijn diverse redenen te benoemen waarom herstoffering van je bureaustoel een prima alternatief is van een nieuwe kopen. Allereerst zijn daar de kostenoverwegingen. Het herstofferen van een bureaustoel is uiteraard vele malen voordeliger dan de aanschaf van een nieuw exemplaar. Daarnaast past de herstoffering van je bureaustoel volledig bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je maakt hiermee een zeer milieuvriendelijke keuze want de aanschaf van een nieuwe kantoorstoel laat uiteraard een grotere voetafdruk in de aarde achter dan het herstofferen van je huidige exemplaar.

Het opnieuw bekleden van je kantoorstoel als onderdeel van de restyling van je kantoor

Tot slot sluit het herstofferen van je kantoorstoel prima aan bij de wens om je kantoor te restylen. Waar er in het verleden de wens bestond om de bureaustoel te bekleden met een stof in een zwarte kleurstelling, bestaat nu de behoefte aan meer variatie. Het is geen probleem om plaats te nemen in een bureaustoel met een zitting in iedere gewenste kleur, zonder een hele nieuwe zitvoorziening aan te schaffen. Het enige wat je moet doen is je kantoorstoel een tweede leven te geven.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.