Ergonomie in jouw (thuis)kantoor

Ergonomie in jouw (thuis) kantoor, het is wellicht een term die je tegenwoordig erg veel voorbij hoort komen maar dat is zeker niet voor niets. Deze vorm van werkplek optimalisatie is van groot belang voor de gezondheid van de gebruiker(s) van het kantoor. We hebben het dan ook niet over een trend maar een onderwerp waar zeker even goed over nagedacht moet worden. 

 

Waarom er veel komt kijken bij het inrichten van een kantoorruimte

Een kantoorinrichting houdt niet op bij het plaatsen van wat stoelen en wat bureaus. Er moet een combinatie worden gevormd tussen de zakelijke- en persoonlijke belangen die hierbij een rol kunnen spelen. Er moet een geheel gevormd worden tussen wensen die betrekking hebben op esthetiek, werksfeer, productiviteit en de gewenste uitstraling waarbij ook nog eens rekening moet worden gehouden met de omstandigheden. Het belangrijkste punt hebben we niet eens genoemd en dat is ergonomie. De term “ergonomie” beschrijft de verhouding tussen de mens en omgeving waarin we leven en werken. Hierbij wordt er dus gericht op de gezondheid, veiligheid en het functioneren van mensen. Het is goed om te realiseren dat ook zittend werk achter een bureau enorm belastend zijn voor het lichaam. Ergonomie vraagt dus zeker je aandacht!

 

Zo zorg je voor een ergonomisch kantoor

Bij het zorgen voor een ergonomisch kantoor is het van belang om te kijken naar de volledige inrichting van het kantoor. Hierbij kan gedacht worden aan aspecten zoals de plaatsing van uw bureaustoelen, of er voldoende beweegruimte is en of de mensen niet té dicht op elkaar zitten. Hierbij is het zelfs goed om te kijken naar de “ergonomische triangel”. Dit bestaat uit de combinatie van de instelling van de monitor (plaats, hoogte, afstand en kijkhoek), de afstand van het toetsenbord en de plek van de muis. Daarnaast is het van belang om de focus te leggen op de technische aspecten zoals de optimale instelmogelijkheden van bureaustoelen in combinatie met de hoogte van de bureaubladen. 

 

Hoe duur is het ergonomisch inrichten van een kantoor?

Uit het bovenstaande zou je wellicht denken dat het ergonomisch inrichten van een kantoor zeer duur is. Dit is echter niet het geval. De duurste investering kan al snel liggen bij de aanschaf van bureaustoelen maar de kosten hiervan vallen erg mee als je kiest om een gebruikte bureaustoel aan te schaffen. Je kunt bij ons terecht voor volledig gereviseerde bureau- en vergaderstoelen. Wij bieden ergonomische bureaustoelen aan van bekende merken tegen een flinke korting ten opzichte van de nieuwprijs. Een blik in ons aanbod leert al snel dat het ergonomisch inrichten van een kantoor dus zeker niet de hoofdprijs hoeft te kosten.

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.