Een duurzame werkplek creëren doe je zo!

Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol, zowel zakelijk als privé. We geven in dit blog onze tips om een duurzame werkplek te creëren.

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema. Een duurzame werkplek inrichten is niet alleen goed voor het milieu, maar je houdt ook rekening met de mensen die er werkzaam zijn. In een duurzame werkplek is er voldoende frisse lucht, gezonde lunches, voldoende pauzes. Maar dit zijn niet de enige zaken die een werkplek duurzaam maken. De inrichting van de werkplek en de processen kunnen ook duurzaam zijn. In dit blog gaan we dieper in op het creëren van een duurzame werkplek.

Duurzaam meubilair

Om iedere werkplek in te richten is meubilair nodig. Zowel thuis als op kantoor wil je mooie meubels hebben die ook nog eens ergonomisch verantwoord zijn. Voor een duurzame werkplek is dat ook zeker mogelijk. Overweeg daarom om tweedehands kantoormeubilair aan te schaffen. Vaak worden tweedehands bureaustoelen en bureaus even opgeknapt en zijn ze weer zo goed als nieuw. Omdat het tweedehands meubilair is, wil het niet zeggen dat je inboet op kwaliteit. Tweedehands kantoormeubilair kan afkomstig zijn van toonaangevende meubelmerken.

Digitaal werken in duurzame werkplek

Een andere manier om een te verduurzamen op de werkvloer is door over te stappen op digitaal. Digitaal werken is al jaren de trend en de norm. Toch valt er op sommige vlakken nog meer winst te behalen. Op een duurzame werkplek heeft een printer nauwelijks nog bestaansrecht. Alles kan tegenwoordig digitaal. Documenten printen om te ondertekenen? Dankzij de handige hulpmiddelen bespaar je een hoop geld, tijd en gebruik je minder papier. Het kappen van bomen en bossen wordt hiermee verminderd. Digitaal werken heeft daarnaast flexibel werken of hybride werken mogelijk gemaakt. Deze vorm van werken heeft met de pandemie een enorme vlucht genomen. Je kunt hierdoor plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Duurzame energie

Een duurzame werkplek creëren? Groene energie mag niet ontbreken aan dit rijtje. Inmiddels spelen veel energieleveranciers in op de duurzame trend en kunnen wind- en zonne-energie inzetten voor het leveren van groene energie. Ook bedrijven kiezen er steeds vaker voor. Je wilt je welverdiende centen niet verspillen aan torenhoge energierekeningen. Door de verduurzamen en te kiezen voor groene stroom help je de opwarming van de aarde tegen te gaan en profiteer je als ondernemer van een beter imago.

Begin eenvoudig

Het aanschaffen van tweedehands en ergonomisch kantoormeubilair is al een goede eerste stap die je als bedrijf kunt nemen. Hiervoor kun je bij Gebruiktebureaustoel.nl terecht. We bieden een groot assortiment met tweedehands bureaustoelen afkomstig van de beste merken, welke we grondig controleren op kwaliteit, design en comfort. Kies je voor ons? Dan maak je een milieubewuste beslissing en ga je onnodig verspilling tegen. Benieuwd of wij wat voor jou kunnen betekenen? Bekijk ons aanbod online en bestel direct!

Copyright © 2022 Jetchair All rights reserved.